Anglický rostbíf - Recepty

Odhlášení
Košík
Přejít na obsah

Anglický rostbíf

Recepty > Hovězí maso
                        5 porcí

Suroviny:

  Anglický rozbíf připravujeme jen z dobře odleželého vyzrálého masa, z nízkého roštěnce. Opláchnutý díl roštěnce očistíme od blány a nařízneme šlachy, aby se při pečení maso nekroutilo. Celou plochu povrchu nařežeme na čtverečky. Takto upravené maso osolíme, opepříme a necháme asi hodinu proležet. Pak maso zvolna opečeme po všech stranách v horkém sádle a dáme je do mírně vyhřáté trouby péct. Pečeme za stálého obrácení  asi 45 minut, podle velikosti masa. Rostbíf musí být uprostřed narůžovělý.
 Pečený rostbíf vyjmeme, tuk od pečení zaprášíme moukou, krátce ji osmahneme, zalijeme vlažným vývarem, rozmícháme vařečkou a šťávu asi 60 minut dobře povaříme. Před koncem varu přidáme worcester, šťávu podle potřeby dosolíme a procedíme hustým cedníkem. Necháme ji na kraji sporáku, až tuk vystoupí na povrch.

Vhodné přílohy:
- zelenina
- různě upravené brambory
- různě upravená rýže
Recepty

MIRPA s.r.o.
Velké Pavlovice



Dobrou chuť
Návrat na obsah