Burgundská hovězí pečeně - Recepty

Odhlášení
Košík
Přejít na obsah

Burgundská hovězí pečeně

Recepty > Hovězí maso
                        5 porcí

Suroviny:

  • 500 g    hovězí maso zadní
  •  25 g     slanina s kůží
  •  15 g     sůl
  •  80 g     škvařené sádlo
  •  80 g     kořenová zelenina (mrkev, celér, petržel)
  •  50 g     cibule
  • 1,5 g     divoké koření (nové koření, bobkový list, celý pepř)
  • 10 g     cukr
  •  25 g     rajčatový protlak
  •  25 g     citrón   25 g     ocet
  •  50 g     hladká mouka
  •  0,5 l     pitná voda
  •  15 g     brusinkový kompot
  • 0,05 l    červené víno
  Opláchnutý díl hovězího masa prošpikujeme slaninou a osolíme. Očištěnou cibuli a zeleninu nakrájíme na plátky, osmažíme s divokým kořením na sádle do zlatova, přidáme cukr a v tomto základu krátce opečeme maso. Pak maso zalijeme části vlažné vody, přidáme rajčatový protlak, opláchnutý citrón nakrájeny na plátky, a postříkáme octem. Hrnec přikryjeme poklicí a maso dusíme do měkka. V průběhu dušení maso obrácíme přeléváme šťávou a doléváme vlažnou vodou. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme ji, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a za občasného míchání vaříme nejméně 60 minut. Běhěm varu přidáme brusinkový kompot a červené víno. Omáčku dosolíme a procedíme přes hustý cedník.


Vhodné přílohy:

- houskový knedlík
- bramborové krokety
- vařené brambory
- těstoviny
Recepty

MIRPA s.r.o.
Velké Pavlovice



Dobrou chuť
Návrat na obsah