Cikánská hovězí pečeně - Recepty

Odhlášení
Košík
Přejít na obsah

Cikánská hovězí pečeně

Recepty > Hovězí maso
                        5 porcí

Suroviny:

  • 500 g     hovězí maso zadní
  •  25 g     slanina s kůží
  •  15 g     sůl
  •   1 g     mletý pepř
  •  80 g     škvařené sádlo
  • 125 g     cibule
  •  25 g     rajčatový protlak
  • 0,35l     pitná voda
  •  50 g     hladká mouka
  •  75 g     rajčata
  • 150 g     paprikové lusky
  •  75 g     kyselé okurky
  •    5 g     mletá paprika
  Opláchnutý díl hovězího masa prošpikujeme slaninou a osolíme a opepříme. Nakrájíme na plátky cibuli, a zpěníme na 2/3 sádla, a v tom krátce opečeme maso. Pak přidáme rajčatový protlak a maso podlijeme vodou. Hrnec přikryjeme poklicí a maso dusíme do měkka. V průběhu dušení maso obrácíme přeléváme šťávou a doléváme vodu.  V průběhu dušení maso obrácíme přeléváme šťávou a doléváme vodu.  Uvařenou omáčku procedíme přes hustý cedník. Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky, osmahneme ji na 1/3 sádla, okořeníme mletou paprikou a vložíme do omáčky, kterou povaříme.

Vhodné přílohy:
- vařené brambory
- dušená rýže
- těstoviny
Recepty

MIRPA s.r.o.
Velké Pavlovice



Dobrou chuť
Návrat na obsah