Dršťková polévka - Recepty

Odhlášení
Košík
Přejít na obsah

Dršťková polévka

Recepty > Polévky
                        5 porcí

Suroviny:

  • 500 g  hovězí dršťky vařené
  • 150 g  cibule
  •  50 g  slanina bez kůže  
  •  40 g  sádlo škvařené  
  •   1 l    vývar  nebo voda
  • 80 g  hladká mouka
  •  15 g  paprika mletá  
  •          sůl, kmín, pepř
  •         česnek,majoránka


  Pečlivě opláchnuté hovězí dršťky zalijeme vodou a necháme přejít varem, vodu scedíme. Znovu zalijeme vodou a vaříme do měkka. Nebo si koupíme předvařené, nakrájené dršťky. Měkké dršťky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a nakrájíme na tenčí, delší nudličky (3-4 cm). Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na sádle, zasypeme moukou a připravíme světlou zásmažku do které zamícháme papriku. Zásmažku zalijeme masovým vývarem (nebo vodou) a vývarem z drštěk, uvedeme do varu a vaříme 3/4 hodiny. Během vaření přidáme kmín, pepř, sůl, třený česnek. Potom přidáme uvařené, nakrájené dršťky, převaříme, dochutíme majoránkou, popř. polévkovým kořením.
Recepty

MIRPA s.r.o.
Velké Pavlovice



Dobrou chuť
Návrat na obsah