Frankfurtská hovězí pečeně - Recepty

Odhlášení
Košík
Přejít na obsah

Frankfurtská hovězí pečeně

Recepty > Hovězí maso
                        5 porcí

Suroviny:

  • 500 g     hovězí maso zadní
  •  80 g     jemné párky
  •  15 g     sůl
  • 0,5 g     mletý pepř
  •  80 g     škvařené sádlo
  • 100 g     cibule
  • 7,5 g     mletá paprika
  • 0,35 l     pitná voda
  •  50 g     hladká mouka
  • 0,25 l     mléko
  Opláchnutý díl hovězího masa prořízneme, naplníme 2/3 dávky párků, osolíme a opepříme. Nakrájíme na plátky cibuli, osmahneme na tuku do růžova, přidáme naso a krátce je opečeme. Zasypeme paprikou a po krátkém zpěnění zalijeme trochou vlažné vody. Hrnec přikryjeme poklicí a maso dusíme do měkka. V průběhu dušení maso obrácíme přeléváme šťávou a doléváme teplou vodu. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, mírně osmahneme, zalijeme vodou, dobře rozmícháme, přidáme mléko a za občasného promíchání vaříme nejméně 60 minut. Uvařenou omáčku procedíme přes hustý cedník a do hotové omáčky přidáme1/3 párku, nakrájených na slabé plátky a krátce převaříme.


Vhodné přílohy:

- houskový knedlík
- dušená rýže
- těstoviny
- máslové noky
Recepty

MIRPA s.r.o.
Velké Pavlovice



Dobrou chuť
Návrat na obsah