Gulášová polévka - Recepty

Odhlášení
Košík
Přejít na obsah

Gulášová polévka

Recepty > Polévky
                        5 porcí

Suroviny:

  • 250 g  hovězí krk  
  •          nebo  kližka
  • 150 g  cibule
  •  50 g  slanina bez kůže  
  •  40 g  sádlo škvařené  
  •   1 l    vývar  nebo voda
  •  15 g  paprika mletá  
  •          sůl, kmín, pepř
  •          česnek,majoránka
  • 400 g  brambory
  •  80 g  mouka hladká


  Opláchnuté hovězí maso nakrájíme na drobné kostečky. Cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na 1/3 sádla, přidáme maso a osmahneme. Zaprášíme paprikou a zalijeme vývarem nebo vodou. Osolíme, okořeníme pepřem, kmínem a vaříme do měkka. Na zbývajícím tuku připravíme z mouky zásmažku. Brambory oloupeme, umyjeme, nakrájíme na drobné kostečky a přidáme do polévky, přidáme zásmažku, zamícháme a vaříme až jsou brambory měkké. Ochutíme třeným česnek, majoránkou, popř. polévkovým kořením.
Recepty

MIRPA s.r.o.
Velké Pavlovice



Dobrou chuť
Návrat na obsah