Hovězí na houbách - Recepty

Odhlášení
Košík
Přejít na obsah

Hovězí na houbách

Recepty > Hovězí maso
                        5 porcí

Suroviny:



  Opláchnuté hovězí maso nakrájíme na kostky. Pokud použijeme maso z hovězí kýty, můžeme nakrájet i na plátky. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli osmažíme na části tuku do růžova a přidáme nakrájené maso, které také osmahneme. Okořeníme kmínem, pepřem, osolíme, mírně podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme do měkka. Na zbylém tuku připravíme zásmažku. Maso po uvaření vyjmeme z hrnce, šťávu zahustíme připravenou zásmažkou, důkladně povaříme, ochutíme a přecedíme na maso. Přidáme uvařené houby. Můžeme přidat sušené houby již při dušení masa, pak jen šťávu zahustíme a provaříme, ochutíme. Již necedíme. Houby jsou potom ve šťávě více aromatické.


Vhodné přílohy:

-  houkový knedlík
- vařené brambory
- dušená rýže
- těstoviny
Recepty

MIRPA s.r.o.
Velké Pavlovice



Dobrou chuť
Návrat na obsah