Hovězí pečeně na víně - Recepty

Odhlášení
Košík
Přejít na obsah

Hovězí pečeně na víně

Recepty > Hovězí maso
                        5 porcí

Suroviny:

  • 500 g   hovězí maso zadní
  •   25 g   slanina s kůží
  •   80 g   škvařené sádlo
  •   15 g   sůl
  •   80 g   kořenová zelenina (mrkev, celér, petržel)
  •   25 g   cibule
  •  2,5 g   divoké koření (nové koření, bobkový list, celý pepř)
  • 0,25dl   ocet
  •   50 g   citrón
  •   50 g   hladká mouka
  • 0,45 l   pitná voda
  •   15 g   brusinkový kompot
  •   25 g   rajčatový protlak
  •   50 g   švestkové povidla
  •   25 g   perník
  •   10 g   cukr
  • 0,5 dcl   červené víno
  Opláchnutý díl hovězího masa prošpikujeme slaninou a osolíme. Zeleninu nakrájíme na plátky, a osmažíme na polovině sádla do zlatova. Později přidáme cibuli. Pak vložíme maso, a krátce opečeme. Podlijeme vodou, přidáme kůru z citrónu, divoké koření postříkáme octem, přikryjeme poklici a pečéme do měkka. V průběhu dušení maso obrácíme přeléváme šťávou a doléváme teplou vodu. Měkké maso vyjmeme. Šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbytku sádla a hladké mouky. Dobře rozšleháme, rozředíme vodou, přidáme strouhaný perník, brusinkový kompot, rajčatový protlak, švestkové povidla a vaříme za občasného míchání nejméně 60 minut. Před koncem varu přidáme do omáčky červené víno, citronovou šťávu, osladíme cukrem, povaříme a procedíme přes hustý cedník

Vhodné přílohy:
- houskový knedlík
- bramborové krokety
- těstoviny
Recepty

MIRPA s.r.o.
Velké Pavlovice



Dobrou chuť
Návrat na obsah