Hovězí polévka s masem a nudlemi - Recepty

Odhlášení
Košík
Přejít na obsah

Hovězí polévka s masem a nudlemi

Recepty > Polévky
                        5 porcí

Suroviny:
            Vývar

            Zavářka
  • 100 g  nudle
  •          petržel.nať


  Pečlivě omyté a rozsekané kosti nebo hovězí žebírko (hrudí) vložíme do vhodné nádoby, zajijeme vodou a uvedeme do varu, ztlumíme, osolíme, přidáme pepř, cibuli a pozvolna vaříme 3 hodiny. Necháme tzv. táhnout. Potom přidáme očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a uvaříme do měkka. Hotový vývar přecedíme, zeleninu nakrájíme na kostky, obereme a pokrájíme maso, ochutíme, vše převaříme.

Čistý vývar slouží k přípravě hnědých polévek i pokrmů.



Zavářka :
Polévkové nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného míchání uvaříme do měkka. (délka varu dle návodu výrobce nudlí). Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme vodou a vložíme do polévky. Hotovou polévku dochutíme a přidáme petrželovou nať.
Recepty

MIRPA s.r.o.
Velké Pavlovice



Dobrou chuť
Návrat na obsah