Kýta na smetaně - Recepty

Odhlášení
Košík
Přejít na obsah

Kýta na smetaně

Recepty > Vepřové maso
                        5 porcí

Suroviny:

  • 750 g  vepřová kýta b.k.
  • 150 g  cibule
  • 150 g  kořenová zelenina
  • 80 g   sádlo škvařené
  •   2 g  divoké koření  
  •          sůl
  •          citron, ocet, hořčice
  •  10 g  cukr
  • 400 g  kysané zelí  
  •  60 g  mouka hladká
  •  60 g  smetana 12%
  •  0,3 l  mléko


  Očištěnou kořenovou zeleninu (celer, petržel, mrkev) a cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na části tuku, přidáme koření, opláchnutý citron nakrájený na plátky, podlijeme vodou a přivedeme k varu. Opláchnutý díl vepřové kýty prudce osmahneme na pánvi a vložíme do hrnce s připraveným základem, přikryjeme poklicí a dusíme za občasného obracení do měkka. Měkké maso vyjmeme, zeleninový základ zahustíme zásmažkou, připravenou z mouky a zbylého tuku, dobře rozmícháme, dle potřeby přilijeme vodu, dochutíme hořčicí, cukrem a za občasného míchání provaříme cca 15 minut. Během varu přidáme mléko a nakonec omáčku zjemníme smetanou. Provařenou omáčku přecedíme přes cedník a znovu krátce povaříme.


Vhodné přílohy:

- houskový knedlík
- těstoviny
Recepty

MIRPA s.r.o.
Velké Pavlovice



Dobrou chuť
Návrat na obsah