Přírodní závitek - Recepty

Odhlášení
Košík
Přejít na obsah

Přírodní závitek

Recepty > Vepřové maso
                        5 porcí

Suroviny:

  Opláchnuté maso nakrájíme na plátky nebo si plátky necháme nakrájet u řezníka. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme. Do středu plátků naskládáme proužky slaniny a salámu, kousek vejce uvařeného na tvrdo a proužek okurky. Závitky zabalíme, na okrajích upevníme párátky nebo svážeme nití a na povrchu trochu osolíme, opepříme. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli osmahneme do růžova na polovině dávky sádla, přidáme závitky, které opečeme a vše zalijeme vřelou vodou. Pro lepší chuť šťávy můžeme místo části vody použít vývar, závitky pod poklicí dusíme do měkka. Měkké závitky vyjmeme, zbavíme párátek (nitě), šťávu zahustíme zásmažkou, kterou jsme si připravili ze zbylého sádla a mouky. Povaříme a přecedíme, dochutíme, vložíme závitky a krátce převaříme.


Vhodné přílohy:

- houskový knedlík
- dušená rýže
- brambory.
Recepty

MIRPA s.r.o.
Velké Pavlovice



Dobrou chuť
Návrat na obsah