Pečeně po orientálsku - Recepty

Odhlášení
Košík
Přejít na obsah

Pečeně po orientálsku

Recepty > Hovězí maso
                        5 porcí

Suroviny:

  • 750 g  hovězí zadní b.k.
  • 200 g  cibule
  •   50 g  slanina bez kůže  
  • 100 g  sádlo škvařené    
  •          sůl, pepř
  •   50 g  rajčatový protlak
  •   10 g česnek
  • 100 g hříbky
  • 100 g rajčata
  • 100 g paprikové lusky
  •          worcester
  •  50 g  mouka hladká
  • 0,5 dcl víno červené


  Opláchnutý díl hovězího masa protkneme slaninou, osolíme, opepříme. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli osmažíme na části tuku do růžova. Maso v základu opečeme, zalijeme vlažnou vodou, přidáme rajčatový protlak, třený česnek, osolíme. Dusíme, popř. pečeme v troubě do měkka. Průběžně maso podléváme, obracíme, přeléváme výpekem. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Necháme provařit a přecedíme. Na zbylém tuku podusíme očištěné houby, papriky a rajčata, vše nakrájené na nudle a směs přidáme do omáčky. Nakonec ochutíme worcestrem, červeným vínem a krátce povaříme.

Vhodné přílohy:
- houskové knedlíky
- dušená rýže
- těstoviny
Recepty

MIRPA s.r.o.
Velké Pavlovice



Dobrou chuť
Návrat na obsah