Ruský boršč - Recepty

Odhlášení
Košík
Přejít na obsah

Ruský boršč

Recepty > Polévky
                        5 porcí

Suroviny:

  • 250 g  [link:13]hovězí krk[/link:13]  
  • 100 g  vepřová plec
  • 300 g  vep.masové kosti
  •    2 l   voda
  •  50 g  cibule
  • 150 g  kořenová zelenina
  • 100 g zelí hlávkové
  • 200 g brambory
  •   50 g rajčata
  •  60 g slanina bez kůže  
  •  40 g sádlo škvařené  
  •   1 l   vývar  nebo voda
  •         bobkový list, cukr
  •         nové koření
  •         paprika mletá slad.
  •          sůl, kmín, pepř
  •         česnek,majoránka
  • 60 g  smetana 12%
  • 50 g  červená řepa
  •          citron
  • 30 g  hladká mouka


  Omyté, nasekané vepřové masové kosti, hovězí, vepřové maso vložíme do nádoby, zalijeme vodou, uvedeme do varu, ztlumíme, přidáme sůl, bobkový list, nové koření, cibuli a zvolna vaříme 2 hodiny. Vepřové maso vyjmeme dřív, aby se nerozvařilo. Po uvaření hovězího masa  do měkka vývar přecedíme a přidáme do něj očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer), nakrájené hlávkové zelí, později na kostečky nakrájené brambory, rajčata a krátce povaříme. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, zaprášíme paprikou, zpěníme a přidáme do polévky. Mouku rozšleháme se smetanou a za stálého promíchávání vlejeme do polévky, vaříme 1/2 hodiny. Potom do polévky přidáme uvařenou, oloupanou, nakrájenou na hrubší nudličky červenou řepu, vložíme kostičky nakrájeného hovězího a vepřového masa, polévku přichutíme citronovou šťávou a cukrem a krátce povaříme. Popřípadě dochutíme polévkovým kořením.
Recepty

MIRPA s.r.o.
Velké Pavlovice



Dobrou chuť
Návrat na obsah