Španělský ptáček - Recepty

Odhlášení
Košík
Přejít na obsah

Španělský ptáček

Recepty > Hovězí maso
                        5 porcí

Suroviny:



  Hovězí zadní maso nebo i roštěnku nakrájíme přes vlákno na plátky, naklepeme paličkou po celé ploše, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí. Do středu masa položíme plátky slaniny, na nudle krájený salám, okurky, vařené vejce. Plátky zavineme, po krajích upevníme párátkem (nebo převážeme režnou nití) a na povrchu osolíme.
 Oloupanou, na drobno krájenou cibuli osmahneme na části tuku do růžova a podlijeme vodou, přivedeme k varu. Na pánvi na zbylém tuku opečeme závitky a vložíme je do připraveného základu, dusíme do měkka. Během dušení maso dle potřeby podléváme vodou, mícháme, obracíme. Měkké maso vyjmeme, odstraníme párátka nebo nitě. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vlažnou vodou a důkladně provaříme. Pro usnadnění můžeme šťávu zahustit zásmažkou. Dochutíme, přecedíme na maso a krátce povaříme.

Vhodné přílohy:
- dušená rýže
- různě upravené brambory
- těstoviny
- dušená zelenina
Recepty

MIRPA s.r.o.
Velké Pavlovice



Dobrou chuť
Návrat na obsah