Štěpánská hovězí pečeně - Recepty

Odhlášení
Košík
Přejít na obsah

Štěpánská hovězí pečeně

Recepty > Hovězí maso
                        5 porcí

Suroviny:

  Opláchnutý podlouhlý díl masa po stranách prošpikujeme slaninou, uprostřed prořízneme ostrým nožem otvor a do něho opatrně vsuneme oloupaná na tvrdo uvařené vejce. Otvor uzavřeme špejli nebo jehlou, maso osolíme a opepříme. Nakrájíme na plátky cibuli, osmahneme na tuku do růžova, přidáme naso a krátce je opečeme, pak zalijeme trochou vody. Hrnec přikryjeme poklicí a maso dusíme do měkka. V průběhu dušení maso obrácíme, přeléváme šťávou a doléváme vlažnou vodu, dobře rozmícháme a za občasného míchání vaříme nejméně 60 minut. Omáčku dosolíme a procedíme přes hustý cedník.

Vhodné přílohy:
- vařené brambory
- různě upravená rýže
- různě upravené těstoviny
- zeleninové saláty
Recepty

MIRPA s.r.o.
Velké Pavlovice



Dobrou chuť
Návrat na obsah