Svíčková na smetaně - Recepty

Odhlášení
Košík
Přejít na obsah

Svíčková na smetaně

Recepty > Hovězí maso
                        5 porcí

Suroviny:

  • 750 g  hovězí zadní b.k.
  • 200 g  cibule
  •  50 g  slanina bez kůže  
  • 100 g  sádlo škvařené    
  •          sůl, pepř
  • 150 g  kořenová zelenina
  •          nové koření, tymián
  •          bobkový list
  •          citron, ocet, cukr
  • 100 g  mouka hladká
  • 1,5 dcl mléko
  • 2 dcl   smetana


  Opláchnutý díl hovězího masa protkneme slaninou, osolíme, opepříme. Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a zeleninu ( mrkev, celer, petržel) osmažíme na části tuku. Maso v základu opečeme, zalijeme vlažnou vodou, přidáme koření, sůl, opláchnutý citron nakrájený na plátky, cukr a postříkáme octem. Dusíme, popř. pečeme v troubě přikryté poklicí do měkka. Průběžně maso podléváme, obracíme, přeléváme výpekem. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou připravenou z mouky a zbylého tuku, rozmícháme, provaříme. Potom přidáme mléko a nakonec smetanu, (ne studené z lednice), kterou omáčku zjemníme. Omáčku můžeme rozmixovat ponorným mixerem a přecedíme přes cedník a krátce povaříme, popřípadě dochutíme. Můžeme přidat kousek másla, které necháme v omáčce rozpustit a zamícháme.

Vhodné přílohy:
- houskové knedlíky
- karlovarské knedlíky
Recepty

MIRPA s.r.o.
Velké Pavlovice



Dobrou chuť
Návrat na obsah