Vývar A - Recepty

Odhlášení
Košík
Přejít na obsah

Vývar A

Recepty > Polévky
                        5 porcí

Suroviny:

  • 750 g  hovězí kosti    nebo
  • 750 g  hovězí žebírko
  •   2 l     voda
  •  15 g   sůl
  • 200 g  kořenová zelenina
  •  50 g   cibule


  Pečlivě omyté a rozsekané kosti nebo hovězí žebírko (hrudí) vložíme do vhodné nádoby, zajijeme vodou a uvedeme do varu, ztlumíme, osolíme, přidáme pepř, cibuli a pozvolna vaříme 3 hodiny. Necháme tzv. táhnout. Potom přidáme očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a uvaříme do měkka. Hotový vývar přecedíme, zeleninu nakrájíme na kostky, obereme a pokrájíme maso, ochutíme, vše převaříme.

Čistý vývar slouží k přípravě hnědých polévek i pokrmů.
Recepty

MIRPA s.r.o.
Velké Pavlovice



Dobrou chuť
Návrat na obsah